You need to upgrade your Flash Player This is replaced by the Flash content. Place your alternate content here and users without the Flash plugin or with Javascript turned off will see this. Content here allows you to leave out noscript tags.

Recepti sa seitanom

Vege bosanski lonac

Sastojci:
1 kg tofua
1 kg tempeha
1 kg seitana
3 velike korabice
2 češnja češnjaka
2 velike glavice crvenog luka
2 mrkve
1 mali kelj
20 dag mahuna
1 korijen peršina
1 mali korijen celera
1 žlica ulja
1 žličica đumbira
1 dl jabučnog octa

Priprema:
Tofu i tempeh namazati umakom od soje i ispržiti u ulju. Korjenasto povrće očistiti i izrezati na komade. Složiti povrće, tempuh, tofu i seitan u redove i na kraju završiti s ploškicama korabe. Između redova stavljati začine. Sve zaliti mješavinom octa, pola decilitara vode i žlice ulja. Pokriti što bolje i kuhati 3 do 4 sata ili u ekspresnom loncu sat i pol.

*recept je preuzet s kuharice.

 

Pirjani seitan s klicama mungo graha

Potrebni sastojci
300 gr seitana (narezan na kockice i mariniran soja sosom)
1/2 šalice crvene paprike (narezana na kockice)
1,5 šalica mrkve (narezana na kockice)
2,5 šalice klica mungo graha (može se zamijeniti s klicama leće)
lišće peršina za garniranje
soja sos
tamno sezamovo ulje 1,5 žličica kuzua
2 dcl vode

*garnirati s tjesteninom

Način pripreme
Staviti pirjati papriku na zagrijano ulje. Dodati mrkvu te nastaviti pirjati uz stalno miješanje. Dodati klice (namakati grah 12h, vodu izliti te grah isprati u hladnoj vodi. Postupak činiti dva puta dnevno. Klice su spremne za jelo treći dan) te seitan. Uz stalno miješanje pirjati 1 minutu. Poklopiti te nastaviti pirjati na smanjenoj vatri. Sve zajedno pirjati 10 minuta pazeći na tekućinu. Na kraju umiješati razmučeni kuzu, dodati soja sos, po potrebi. Kad kuzu postakleni, garnirati s peršinom te servirati uz tjesteninu i salatu.

*recept preuzet s stranice